Turgut Yüksel
 
  Ana Sayfa
  Hakkımda
  Tarifler
  Meyve Çiçekleri
  Usta'nın Günlüğü
  Haber-Makale
  Ziyaretçi defteri
  İletişim
Tarifler
=> Daha kayıt olmadın mı?

Tarifler - Fokoca Ekmeği

Burdasın:
Tarifler => Börekler => Fokoca Ekmeği

<-Geri

 1 

Devam->


Turgut
(şimdiye kadar 95 posta)
08.02.2010 16:38 (UTC)[alıntı yap]
FOKOCA EKMEĞİ

Malzemeler
10 gr tuz
20 gr maya
20 gr toz şeker
600 gr su
650 gr un

Yapılışı
Maya, şekerli suda eritilir. Un ve suya ilave edilerek el ile karıştırılarak cıvık bir hamur elde edilir. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzeri streç ile sıkıca sarılıp kabarana kadar sıcak bir ortamda bekletilir. 164 derecede 30 dakika pişirilir.

Not: Bu ekmek zeytinli, cevizli, sade, domatesli yapılabilir. Üzerine parmesan peyniri dökülerek yapılabilir

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 95
Bütün postalar: 95
Bütün kullanıcılar: 1
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
   
Bugün 1 ziyaretçi (41 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol