Turgut Yüksel
 
  Ana Sayfa
  Hakkımda
  Tarifler
  Meyve Çiçekleri
  Usta'nın Günlüğü
  Haber-Makale
  Ziyaretçi defteri
  İletişim
Tarifler
=> Daha kayıt olmadın mı?

Tarifler - Karides Güveç

Burdasın:
Tarifler => Deniz Mahsülleri => Karides Güveç

<-Geri

 1 

Devam->


Turgut
(şimdiye kadar 95 posta)
08.02.2010 15:55 (UTC)[alıntı yap]

Krides güveç
Malzemeler (5 kişilik)
• (1 kutu) 500 gr. dondurulmuş karides
• 400 gr.mantar
• 2 adet domates
• 2 adet sivri biber
• 1 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• ½ yemek kaşığı domates salçası
• ½ çay bardağı sıvı yağ
• 200 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
• tuz ,karabiber,kırmızıbiber,kekik
• 5 adet toprak pişirme kabı

Yapılışı:
1. Öncelikle karideslerinizi çözdürüp sudan geçirin.
2. Mantarlarınızı iyice yıkayıp temizledikten sonra bıçak sırtı kalınlığında dilimleyin.Üzerine biraz limon suyu sıkıp karıştırın ki kararmasınlar.
3. Bir tavada küp küp doğradığınız soğanları ve ince ince doğradığınız biberleri sıvıyağda soteleyin.
4. Minik minik doğradığınız sarımsakları da ilave edin.
5. Mantarları da katıp suyunu çekmesini bekleyin.
6. Küp küp kestiğiniz domatesleri ve yarım yemek kaşığı domates salçasınıda ilave edin.
7. Karidesleri katıp hafifçe karıştırın.
8. En son tuz ve baharatlarını katıp karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
9. Toprak kaplara eşit şekilde dağıtın ve rendelediğiniz kaşar peyniriyle kapların üzerini kapatın.
10. 180 derecede fırında kaşarlar eriyip nar gibi kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.


Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 95
Bütün postalar: 95
Bütün kullanıcılar: 1
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
   
Bugün 1 ziyaretçi (30 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol