Turgut (şimdiye kadar 95 posta) | | Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
600 Gr kereviz
4 Adet limonun suyu
4 Adet havuç
3 Adet patates
1 Su bardağı zeytinyağı
5-6 Dal dereotu
100 Gr dondurulmuş veya konserve bezelye
2 Çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 Çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
• Bir kapta limon suyu ve unu biraz su ilave ederek çırpın.
• Kabuğunu soyup kalınca dilimlediğiniz kerevizleri hazırladığınız bu sosun içine atıp, çıkartın.
• Yayvan bir tencereye koyun.
• Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
• Kerevizlerin üzerine yerleştirin.
• Artan limon suyu ve un karışımını üzerine dökün.
• Zeytinyağı ve tuz ilave ederek orta hararetli ateşte yarım saat pişirin.
• İnmesine yakın bezelyeleri ilave edin.
• Üzerine kıyılmış dereotu serpip soğuyunca servis yapın.
• NOT : Limon dilimleri ve birkaç dal dereotu ile süsleyip de servis yapabilirsiniz.
|