Turgut Yüksel
 
  Ana Sayfa
  Hakkımda
  Tarifler
  Meyve Çiçekleri
  Usta'nın Günlüğü
  Haber-Makale
  Ziyaretçi defteri
  İletişim
Tarifler
=> Daha kayıt olmadın mı?

Tarifler - Zeytinyağlı Kereviz

Burdasın:
Tarifler => Zeytinyağlılar => Zeytinyağlı Kereviz

<-Geri

 1 

Devam->


Turgut
(şimdiye kadar 95 posta)
08.02.2010 17:30 (UTC)[alıntı yap]
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
600 Gr kereviz
4 Adet limonun suyu
4 Adet havuç
3 Adet patates
1 Su bardağı zeytinyağı
5-6 Dal dereotu
100 Gr dondurulmuş veya konserve bezelye
2 Çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 Çay kaşığı toz şeker











Hazırlanışı

• Bir kapta limon suyu ve unu biraz su ilave ederek çırpın.
• Kabuğunu soyup kalınca dilimlediğiniz kerevizleri hazırladığınız bu sosun içine atıp, çıkartın.
• Yayvan bir tencereye koyun.
• Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
• Kerevizlerin üzerine yerleştirin.
• Artan limon suyu ve un karışımını üzerine dökün.
• Zeytinyağı ve tuz ilave ederek orta hararetli ateşte yarım saat pişirin.
• İnmesine yakın bezelyeleri ilave edin.
• Üzerine kıyılmış dereotu serpip soğuyunca servis yapın.
• NOT : Limon dilimleri ve birkaç dal dereotu ile süsleyip de servis yapabilirsiniz.


Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 95
Bütün postalar: 95
Bütün kullanıcılar: 1
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
   
Bugün 1 ziyaretçi (34 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol