Turgut (şimdiye kadar 95 posta) | | EKLER PASTA
-4 YUMURTA
-100 GRAM MARGARİN
-1,5 SU BARDAĞI SU
-1,5 SU BARDAĞI UN
-1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
-1 TUTAM TUZ
KREMASI
-500 GRAM SÜT
-3 KAŞIK UN
-1 BARDAK ŞEKER
-1 KAŞIK MARGARİN ARZUYA GÖRE
-1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
-ÇİKOLATA
-HİNDİSTAN CEVİZİ, FINDIK ,FISTIK,
ÖNCE SUYUMUZU BİR TENCEREYE KOYUP KAYNATIYORUZ İÇİNE MARGARİNİ KATIYORUZ ERİYİNCE ŞEKERİ KATIP YAVAŞ YAVAŞ UNU EKLEYEREK KARIŞTIRIYORUZ TUZUDA EKLİYORUZ BÜTÜN UNU EKLEDİKTEN SONRA BİRKAÇ DAKİKA DİBİNİ YAPIŞTIRMADAN OCAĞIN ÜZERİNDE ÇEVİRİYORUZ TEFLON BİR TENCERE KULLANIRSANIZ DAHA İYİ OLUR DAHA SONRA SOĞUTUYORUZ YUMURTALARI TEKER TEKER KIRARAK HAMURA YEDİRİYORUZ KREMA SIKACAĞINA DOLDURARAK İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ FIRIN TEPSİSİNE SIKIYORUZ YAĞLI KAĞIT KULLANMIYORSAK TEPSİYİ ÇOK AZ YAĞ İLE YAĞLIYORUZ ÇÜNKÜ HAMURLARIMIZIN KAYARAK BİRBİRİNE YAPIŞMAMASI İÇİN 180 DERECELİK FIRINDA HİÇ KAPAĞINI AÇMADAN 10-15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ KREMAMIZI HAZIRLIYORUZ UNU ŞEKERİ KARIŞTIRARAK ÜZERİNE SÜT İLAVE EDİYORUZ PİŞMESİNE YAKIN VANİLYAYI KATIYORUZ İYİCE KOYULAŞIP PİŞTİKTEN SONRA İSTERSENİZ 1 KAŞIK MARGARİN KATIP YEDİREBİLİRSİNİZ KREMA SIKACAĞIMIZA DOLDURDUĞUMUZ KREMAMIZI BIÇAKLA KENARINI KESEREK HAMURLARIMIZIN İÇİNE DOLDURUYORUZ BENMARİ USULUYLE ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATALARIMIZA BATIRIP ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ, TOZ FISTIK, FINDIK, CEVİZ DAHA BAŞKA AKLINIZA GELEBİLECEK SÜSLEME MALZEMELERİYLE SÜSLÜYORUZ
AYNI HAMURDAN KÜÇÜK TOPLAR PİŞİREREK AYNI KREMAYI İÇİNE SIKARAK ÜSTÜNE ÇİKOLATALI SOSLA BİRLİKTE PROFİTEROLDE YAPIYORUM
|