Turgut Yüksel
 
  Ana Sayfa
  Hakkımda
  Tarifler
  Meyve Çiçekleri
  Usta'nın Günlüğü
  Haber-Makale
  Ziyaretçi defteri
  İletişim
Tarifler
=> Daha kayıt olmadın mı?

Tarifler - Bazlama.

Burdasın:
Tarifler => Pazarköy Yöresel Lezzetler => Bazlama.

<-Geri

 1 

Devam->


Turgut
(şimdiye kadar 95 posta)
08.02.2010 19:09 (UTC)[alıntı yap]
1 kg un
20 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr süt
Yeteri kadar su

Yapılışı
Yoğurma kabına un alınıp ortası açılır. Ilık suda eritilmiş maya ilave edilir. Süt ve tuz katılarak yoğrulur. Cıvık bir hamur elde edilir. Üzeri örtülüp mayalanması beklenir. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler ayrılıp üzeri örtülüp 20 dk daha dinlendirilir. Kesme tahtasının üzerinde el ile yaslıtarak biraz açılır. Ters çevrilip tekrar el ile yaslıtılır. Tekrar ters çevrilip 22 cm çapında olana kadar el ile açılır. Teflon tavada arkalı önlü pişirilir.

Not: Bu ekmek biraz soğuduktan sonra strece sarılıp buzluğa atılırsa 8-10 gün sonra bile aynı tazelikte yenilir.

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 95
Bütün postalar: 95
Bütün kullanıcılar: 1
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
   
Bugün 1 ziyaretçi (35 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol