Turgut (şimdiye kadar 95 posta) | | 1 kg un
20 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr süt
Yeteri kadar su
Yapılışı
Yoğurma kabına un alınıp ortası açılır. Ilık suda eritilmiş maya ilave edilir. Süt ve tuz katılarak yoğrulur. Cıvık bir hamur elde edilir. Üzeri örtülüp mayalanması beklenir. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler ayrılıp üzeri örtülüp 20 dk daha dinlendirilir. Kesme tahtasının üzerinde el ile yaslıtarak biraz açılır. Ters çevrilip tekrar el ile yaslıtılır. Tekrar ters çevrilip 22 cm çapında olana kadar el ile açılır. Teflon tavada arkalı önlü pişirilir.
Not: Bu ekmek biraz soğuduktan sonra strece sarılıp buzluğa atılırsa 8-10 gün sonra bile aynı tazelikte yenilir.
|