Turgut Yüksel
 
  Ana Sayfa
  Hakkımda
  Tarifler
  Meyve Çiçekleri
  Usta'nın Günlüğü
  Haber-Makale
  Ziyaretçi defteri
  İletişim
Tarifler
=> Daha kayıt olmadın mı?

Tarifler - Ovmaç Çorbası

Burdasın:
Tarifler => Pazarköy Yöresel Lezzetler => Ovmaç Çorbası

<-Geri

 1 

Devam->


Turgut
(şimdiye kadar 95 posta)
08.02.2010 19:14 (UTC)[alıntı yap]
Malzemeler
300 gr un
su
500 gr süt
300 gr su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Un bir tepsiye alınır. Çok az su ile ıslatılır. El ile ovalanır. Tepsi sallanıp tekrar ovalanır. Bu işlem mercimek taneleri gibi hamur parçacıkları elde edilene kadar ovulur. Tencereye 300 gr su alınığ kaynatılır. Hamur parçacıkları suya dökülüp 3 taşım kaynatılır. Süt ilave edilerek çorbanın istenen kıvama gelmesi sağlanır. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra sıcak servis yapılır.

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 95
Bütün postalar: 95
Bütün kullanıcılar: 1
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
   
Bugün 1 ziyaretçi (38 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol